arrow_drop_up arrow_drop_down
7 februari 2020 

Zandbak afdekken met een afdekzeil

Zandbak afdekken? Heeft u een zandbak in de tuin staan en wilt u deze afdekken wanneer deze niet gebruikt wordt? Dan is het afdekken met een afdekzeil zeer aan te raden! In dit artikel schrijven we hierover!

Waarom een zandbak afdekken?

We krijgen regelmatig de vraag, waarom moet ik mijn zandbak afdekken? Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Je wilt graag voorkomen dat er ongewenst vuil of nattigheid in de zandbak terecht komt. We sommen een paar voorbeeld van viezigheid of ongewenste vocht voor u op:

Bladeren en takken

Bij een stevige wind of in de herfst waaien er vaak veel bladeren en takken uit de bomen. Deze wil je logischerwijs niet in de zandbak hebben. Door de zandbak af te dekken met een zeil zorgt u ervoor dat het zand mooi schoon blijft.

Regen en hagel

Voor veel kinderen is het spelen in een zandbak een erg leuke bezigheid. U wilt uiteraard dat het zand in de zandbak dan ook leuk is om mee te spelen! Het is dan niet de bedoeling dat deze erg nat is of dat er zelfs moddervorming ontstaat. Door het afdekken van de zandbak voorkomt u dat regen en hagel uw zandbak ongewenst nat maakt.

Katten

Katten droppen hun uitwerpselen het liefst in het zand. Een zandbak is voor veel katten dan ook een ideale plek om hun behoefte te doen. Wat je niet wilt is dat uw kind zit te spelen met de uitwerpselen van een kat. Daarom is het aan te raden om de zandbak af te dekken wanneer deze niet gebruikt wordt. Hierdoor voorkomt u dat katten hier hun grote of kleine boodschap gaan doen!

zandbak afdekken met een afdekzeil

Waar moet ik opletten bij een afdekzeil?

Zodra u uw zandbak wilt afdekken met een afdekzeil zijn er een paar zaken die erg van belang zijn. We nemen ze met u door.

Waterdicht

Eén van de redenen waarom u uw zandbak afdekt is om te voorkomen dat uw zandbak erg nat wordt. Daarom is het belangrijk dat het afdekzeil 100% waterdicht is.

Scheurbestendig

Bij een zeer harde wind moet uw zandbak beschermt blijven tegen viezigheid en vuil. Daarom moet uw dekzeil scheurbestendig zijn. Zodra u in de buurt bent is er niets aan de hand, maar wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent wilt u er ook zeker van zijn dat uw zandbak er goed bijligt.

Voor dat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Marc Zantingh, eigenaar van Allesafdekken.nl en Zantingh Rietdekkers B.V. Met ons Rietdekkers bedrijf zijn wij zelf ook eindgebruiker van dekzeilen en afdek vliezen. Vanuit de praktijk kennen wij zeer goed de voor en nadelen van de verschillende dekzeilen die er op de markt zijn. Deze ervaring willen we met u delen door kwalitatief goede afdek materiaal te bieden.

hoe dek ik een zandbak af met een afdekzeil

Hoe te bevestigen?

Er zijn meerdere manieren om uw zandbak te beschermen met een dekzeil.

Elastiek

U kunt ervoor kiezen om een elastiek door de voorgevormde gaten heen te trekken. Vervolgens kunt u het elastiek bevestigen aan bevestigingspunten, denk aan spijkers, knopen of schroeven. Deze manier van afdekken is wel de meeste fraaie. Het zorgt ervoor dat uw zandbak er altijd netjes en goed afgewerkt bij ligt.

Stenen of hout

Een andere optie is een wat makkelijkere optie. U legt het zeil over de zandbak heen. Belangrijk is dat u voldoende zeil over houdt, dit gedeelte moet op de grond terecht komen zodat u hier iets zwaars op kunt leggen, denk aan bakstenen of aan hout.

Afdekzeil kopen

Bent u opzoek naar een waterdicht afdekzeil voor uw zandbak? In ons assortiment vindt u waterdichte, transparante en gewapende dekzeilen. Deze zijn dus doorzichtig, laten geen water door en sterk van kwaliteit. Zo hebben we kort geleden onze dekzeilen getest. Uit de test blijkt dat wanneer wij 400kg aan het dekzeil hangen, zelfs wanneer er een klein scheurtje in het dekzeil zit, het zeil niet verder scheurt.

Misschien interessant?