Plat dak waterdicht afdekken

Werkt u aan een bouw met een plat dak? Dan wilt u natuurlijk het plat dak waterdicht maken tijdens uw werkzaamheden. Het afdekken van het platte dak doet u dan ook met een professioneel afdekzeil. De keuze voor het juiste afdekzeil is cruciaal voor een waterdichte oplossing. In deze blog leert u waarom de Xstrong afdekzeilen de beste keuze zijn voor de tijdelijke dakbedekking van het platte dak.

 • Xstrong Allround 120 Dekkleed 4x6 groen

  Xstrong afdekzeil 4 x 6 Allround 120 Groen

  49,80 41,16 excl. BTW

 • Xstrong Allround 120 transparant afdekzeil

  Xstrong afdekzeil 3 x 4 Allround 120 transparant

  24,90 20,58 excl. BTW

 • Xstrong brandhout afdekzeil Allround 120 1.5x6 groen

  Xstrong afdekzeil 1,5 x 6 allround 120 groen

  18,68 15,44 excl. BTW

 • Xstrong Pro 300 Afdekzeil groen

  Xstrong afdekzeil 8×10 pro 300 groen

  329,95 272,69 excl. BTW

Waarom Xstrong de beste keuze is

Voor een professionele bouwer zijn de herbruikbare, sterke en waterdichte afdekzeilen van Xstrong onmisbaar, maar ook als particulier wilt u natuurlijk de beste bescherming van uw bouwproject. Xstrong is de beste keuze voor een waterdicht plat dak, door:

 • Absoluut 100% waterdichtheid
 • Eén geheel dankzij meerlaagse kruislings gelamineerde folie
 • Langdurige waterdichtheid, zelfs bij waterophoping

Al deze kenmerken dragen eraan bij dat u het platte dak tijdelijk waterdicht kunt afdekken. Dankzij de combinatie van de 100% waterdichtheid en het feit dat deze zeilen uit één geheel bestaan, is geen regenbui te groot voor deze sterke afdekzeilen. Zelfs niet wanneer een plas water op het zeil achterblijft.

In tegenstelling tot de standaard afdekzeilen die geweven zijn en zo gemakkelijker scheuren, blijven de afdekzeilen van Xstrong zelfs bij waterophoping intact. Zo kunt u zelfs tijdens de regenachtige periodes gewoon aan het werk blijven, zonder uw bouw tijdelijk stil te moeten leggen.

Met een waterdicht afdekzeil van Xstrong beschermt u uw bouw en materialen tegen regen en zon.

De sleutel tot ongeëvenaarde waterdichtheid

100% Waterdichtheid klinkt natuurlijk mooi, maar hoe wordt dit gewaarborgd? Xstrong afdekzeilen onderscheiden zich door het gebruik van kruislings gelamineerde Xstrong polyethyleen folie, wat resulteert in een absoluut waterdicht afdekzeil. Een plat dak waterdicht maken is hierdoor geen enkel probleem.

In tegenstelling tot de standaard afdekzeilen van de bouwmarkt, waarbij het weefsel langzaam maar zeker losser komt te zitten en zo toch water doorlaat, blijft een Xstrong afdekzeil jarenlang waterdicht, zelfs als deze onder spanning staat. Hierdoor is dit een essentieel afdekzeil voor elke bouwprofessional.

Voor dat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Marc Zantingh, eigenaar van Allesafdekken.nl en Zantingh Rietdekkers B.V. Met ons Rietdekkers bedrijf zijn wij zelf ook eindgebruiker van dekzeilen en afdek vliezen. Vanuit de praktijk kennen wij zeer goed de voor en nadelen van de verschillende dekzeilen die er op de markt zijn. Deze ervaring willen we met u delen door kwalitatief goede afdek materiaal te bieden.

marc zantingh

Een plat dak waterdicht maken in de praktijk

Recentelijk ontvingen we een noodoproep van een klant die bezig was met een huis verbouwing, waarbij een aanbouw met plat dak werd gerealiseerd.

De cruciale fase van het aanbrengen van de dakbedekking vereist een droge ondergrond. Vanwege het slechte weer werd een standaard afdekzeil gebruikt, in de hoop dat de houten ondergrond droog zou blijven. Helaas bleek dit afdekzeil niet waterdicht te zijn, wat resulteerde in een abrupte stilstand van de verbouwing.

Gelukkig konden wij te hulp schieten. We adviseerden de klant om onmiddellijk over te stappen op een Xstrong Allround 120 voor de tijdelijke dakbedekking van het platte dak. Xstrong afdekzeilen staan namelijk bekend om hun ongeëvenaarde waterdichtheid.

Hoewel het kwaad al geschied was door het gebruik van het standaard afdekzeil, zijn ze vanaf nu verzekerd van de beste bescherming tegen de regen. Hierdoor kon het houtwerk langzaam maar zeker opdrogen, zodat de bouw hervat kon worden

Als het Xstrong zeil vanaf het begin was gebruikt, zou de bouw niet zijn stilgevallen en hadden ze zonder vertraging verder kunnen werken. Dit voorbeeld maakt duidelijk dat het kiezen van een kwalitatief afdekzeil cruciaal is om onvoorziene tegenslagen tijdens bouwprojecten te voorkomen.

Standaard afdekzeilen zijn helaas niet zo waterdicht als de Xstrong afdekzeilen, waardoor de bouw van uw platte dak stil kan komen te liggen.

Verschillende formaten en kleuren

Een plat dak tijdelijk afdekken betekent ook dat de ruimte onder het dak afgeschermd is. Gelukkig zijn de Xstrong afdekzeilen beschikbaar in diverse kleuren, maar óók transparant. Zo kunt u uw werkzaamheden onder het afgedekte platte dak gemakkelijk voortzetten. Ideaal dus bij een grote bouw.

De Xstrong afdekzeilen zijn daarnaast ook beschikbaar in diverse formaten. Dit zijn in meters:

Pro 200 – Wit, groen en transparant mogelijk:

Home 90 – Zwart:

 • 2×3
 • 3×3
 • 3×4
 • 4×6

Allround 120 – Zilver:

 • 4×5
 • 5×8
 • 6×8
 • 10×15

Allround 120 – Transparant:

Jarenlang werken met hetzelfde sterke afdekzeil

Een bijkomend voordeel bij de Xstrong afdekzeilen, is het feit dat ze herbruikbaar zijn. Dit komt doordat ze extra scheurbestendig zijn dankzij de meerlaags kruislings gelamineerde folie. Hierdoor blijft het zeil, afhankelijk van het gebruik, circa 4 tot 5 jaar uitstekende bescherming bieden. Dit in tegenstelling tot standaard zeilen die gemakkelijker scheuren en slechts 1 tot 1,5 jaar UV bescherming bieden. Hierdoor gaat uw Xstrong afdekzeil wel 4 tot 5 keer langer mee dan de standaard zeilen.

De Xstrong afdekzeilen beperken zich daarnaast niet alleen tot platte daken; ze zijn geschikt voor alle soorten daken en talloze toepassingen. Of u nu een plat dak waterdicht wilt maken, een schuin dak of uw materialen op de bouw wilt beschermen tegen verschillende weersomstandigheden; deze zeilen helpen u met elke klus. Deze zeilen beschermen zonder moeite uw eigendommen tijdens de herfst- en winterperiode. Zo ontvangt u met één investering de beste bescherming voor al uw projecten.

Bij zon of regen, altijd de beste bescherming

Naast een plat dak waterdicht maken, beschermen de Xstrong zeilen ook tegen verkleuringen van het hout door de zon. Elke laag in deze zeilen is UV-bestendig tot circa 5 jaar. Hierdoor verkleurt het zeil zelf ook niet. Waterdichte zonbescherming van het platte dak kan dus allemaal met 1 afdekzeil.

Een waterdicht plat dak dankzij het sterkste zeil

Wilt u een kwalitatief afdekzeil kopen? Dan zijn de afdekzeilen van Xstrong precies wat u nodig heeft. Deze zeilen komen in drie verschillende uitvoeringen: Pro 200, Allround 120 en Home 90. Alle zeilen zijn 100% waterdicht, UV bestendig en 100% recyclebaar.

Het waterdicht afdekken van uw platte dak doet u gemakkelijk en snel met de afdekzeilen van Xstrong.

Xstrong Pro 200

De Xstrong Pro 200 is de sterkste uitvoering van de drie. Beschikbaar in groen en wit, met mogelijkheden voor transparant, heeft dit zeil ultrasoon gelaste ogen met metalen ringen van 69,65 kg / 683 N. Een zware regenbui is voor dit zeil dus geen probleem!

Dankzij het unieke gepatenteerde productieproces van het zeil, blijven beschadigingen
zoveel mogelijk beperkt tot de locatie van inslag en scheurt het niet zomaar verder uit. Daarnaast is het door het lichte gewicht van 200 gram per m2, een erg flexibel en makkelijk te hanteren zeil. Hierdoor kunt u gemakkelijk een plat dak tijdelijk afdekken.

 • Xstrong Pro 200 Serie Afdekzeil - 200g/m2 - 100% Waterdicht - UV-bestendig 4-5 jaar - Sterke Ultrasoon Gelaste Ogen - Wit - Gevouwen en Gelaste Afgewerkte Randen - Flexibel, Lichtgewicht en Rekbaar - Scheurt Niet - Perforatiebestendig - Herbruikbaar en Recyclebaar
  Niet op voorraad

  Xstrong afdekzeil 4×6 pro 200 wit

  74,05 61,20 excl. BTW

 • xstrong afdekzeilen voor het afschermen van bouwmaterialen, en bescherming tegen weersomstandigheden

  Xstrong afdekzeil 6×8 pro 200 wit

  148,10 122,40 excl. BTW

 • Xstrong Pro 200 Afdekzeil Blauw 6x10

  Xstrong afdekzeil 6×10 pro 200 blauw

  185,15 153,02 excl. BTW

 • Xstrong Pro 200 Serie Afdekzeil - 200g/m2 - 100% Waterdicht - UV-bestendig 4-5 jaar - Sterke Ultrasoon Gelaste Ogen - Wit - Gevouwen en Gelaste Afgewerkte Randen - Flexibel, Lichtgewicht en Rekbaar - Scheurt Niet - Perforatiebestendig - Herbruikbaar en Recyclebaar

  Xstrong afdekzeil 6×10 pro 200 wit

  185,15 153,02 excl. BTW

Xstrong Allround 120

Wilt u meer dan alleen een plat dak tijdelijk afdekken? Dan kiest u voor de Xstrong Allround 120 zeilen. Deze zijn uitermate geschikt voor verschillende doeleinden. Dankzij een nog lichter gewicht van 120 gram per m2 is het perfect voor algemeen gebruik.

Dit lichtere gewicht betekent niet dat u inlevert op de voordelen van deze afdekzeilen. Ook dit zeil beschikt over ultrasoon gelaste ogen, maar zonder metalen ringen van 48,95 kg / 480 N en is 100% waterdicht en UV-werend.

 • Xstrong Allround 120 Dekkleed 4x6 groen

  Xstrong afdekzeil 4 x 6 Allround 120 Groen

  49,80 41,16 excl. BTW

 • Xstrong Allround 120 transparant afdekzeil

  Xstrong afdekzeil 3 x 4 Allround 120 transparant

  24,90 20,58 excl. BTW

 • Xstrong brandhout afdekzeil Allround 120 1.5x6 groen

  Xstrong afdekzeil 1,5 x 6 allround 120 groen

  18,68 15,44 excl. BTW

 • Afdekzeil - IBC - container - groen - brandhout

  Xstrong IBC container afdekzeil/hoes Allround 120 groen

  9,95 8,22 excl. BTW

Xstrong Home 90

Een lichtgewicht kampioen is toch wel de Xstrong Home 90. Met een gewicht van slechts 90 gram per m2 doen deze waterdichte afdekzeilen niet onder voor de andere Xstrong zeilen. Met dit zeil beschermt u uw zwembad, auto en tuinmeubelen tegen regen en UV-stralen.

Dankzij de ultrasoon gelaste ogen zonder metalen ringen van 28,55 kg / 284 N, hoeft u zich geen zorgen te maken om krassen op bijvoorbeeld uw auto. Uw tuinmeubelen verkleuren niet door de zon en u weet zeker dat uw spullen droog blijven.

 • Xstrong Afdekzeil Home 90 grams/m2 Zwart Waterdicht
  Niet op voorraad

  Xstrong afdekzeil 2×3 Home 90

  9,95 8,22 excl. BTW

 • Xstrong Afdekzeil Home 90 grams/m2 Zwart Waterdicht
  Niet op voorraad

  Xstrong afdekzeil 3×3 Home 90

  14,95 12,36 excl. BTW

 • Xstrong home 90 zwart waterdicht afdekken van bouwmateriaal
  Niet op voorraad

  Xstrong afdekzeil 3×4 Home 90

  19,95 16,49 excl. BTW

 • Xstrong Home 90 situatie foto
  Niet op voorraad

  Xstrong afdekzeil 3×5 Home 90

  24,95 20,62 excl. BTW

Jarenlange bescherming dankzij een Xstrong afdekzeil

Hoewel u bij Allesafdekken.nl een ruim aanbod aan kwalitatieve afdekzeilen vindt, zijn de Xstrong afdekzeilen de absolute winnaars als het gaat om een plat dak waterdicht maken. Hoewel een standaard afdekzeil misschien genoeg lijkt, wilt u niet in een situatie komen waarbij uw hele bouw stil komt te staan vanwege de in Nederland veel voorkomende regen.

Bent u benieuwd geworden naar de kwaliteit van deze zeilen? Dan kunt u een proefmonster aanvragen om het zelf te testen. Wij hebben er zoveel vertrouwen in dat deze zeilen uw platte dak waterdicht maken, dat u gebruik kunt maken van onze “Niet goed, geld terug”-garantie.