arrow_drop_up arrow_drop_down
17 januari 2020 

Zelfklevend dekvlies

Wilt u graag uw vloer of trap afdekken? Zoekt u een afdekzeil of afdekvlies die uw vloer of trap beschermt tegen vocht, verf en schade? Dan is het slim om eens te kijken naar een zelfklevend dekvlies.

Wat is een zelfklevend dekvlies

Een zelfklevend dekvlies is een vlies met een klevende onderkant en een ruwe bovenkant. Deze is ideaal wanneer u trap en/of vloer wilt beschermen. De bovenkant van het vlies is niet glad waardoor uitglij gevaar beperkt is tot zeer minimaal!

Het fijne aan een zelfklevend dekvlies is dat u het vlies niet zelf hoeft vast te zetten. U heeft dus geen tape of kleine spijkertjes nodig.

Hoe werkt het?

Het werkt als volgt. U haalt de rol afdekvlies uit de plastic verpakking. Vervolgens legt u de rol op de grond, vanuit hier kunt u het dekvlies uitrollen. Deze zal zich direct verbinden aan een gladde ondergrond. Denk hierbij aan laminaat, parket, vloerzeil of steen.

Zodra u klaar bent met uw klus kunt u het dekvlies gemakkelijk verwijderen. Een veelgehoorde is: blijven er dan lijmresten achter? Het antwoord hierop is nee. Het afdekvlies laat geen vervelende lijmresten achter.

Een andere vraag die ons vaak ter ore komt is: hoe vaak kan ik het dekvlies gebruiken? Een zelfklevend afdekvlies is doorgaans bestemd voor eenmalig gebruik. In sommige gevallen kunt u het dekvlies twee keer gebruiken. Dit is afhankelijk van hoe goed het afdekvlies nog hecht.

Voor dat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Marc Zantingh, eigenaar van Allesafdekken.nl en Zantingh Rietdekkers B.V. Met ons Rietdekkers bedrijf zijn wij zelf ook eindgebruiker van dekzeilen en afdek vliezen. Vanuit de praktijk kennen wij zeer goed de voor en nadelen van de verschillende dekzeilen die er op de markt zijn. Deze ervaring willen we met u delen door kwalitatief goede afdek materiaal te bieden.

zelfklevend dekvlies

Wanneer te gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om een zelfklevend afdekvlies te gebruiken, we sommen er een aantal voor u op:

Schilderklus

Als u een schilderklus heeft in uw huis, bedrijfspand of kantoor en u de vloer wilt beschermen tegen vocht en verfspetters.

Verbouwing

Bij een verbouwing komt er vaak stof en viezigheid vrij. Om te voorkomen dat uw mooie vloer beschadigd is het aan te raden om deze te beschermen met een dekvlies.

Traprenovatie

Gaat u uw trap renoveren? Bij het renoveren van een trap kunt u denken aan werkzaamheden als: schilderen van de trap, schilderwerk rondom de trap, plaatsen van overzettrede ’s, plaatsen van verlichting of het vervangen van een leuning. In alle gevallen wilt u dat de goede en mooie gedeeltes van de trap onbeschadigd blijven.

Looppad

Met u tijdens de verbouwing vaak over uw mooie vloer? Het gebeurt regelmatig dat materiaal van buiten naar binnen wordt gehaald. Om te verkomen dat uw mooie vloer beschadigd of vies wordt kunt u een looppad maken met een afdekvlies. Ook ideaal wanneer u met een kruiwagen of steekkar werkt.

Afdekvlies wat zelf kleeft

Opzoek naar een afdekvlies wat zelf kleeft? Zoekt u een afdekzeil of vlies om de vloer of trap mee te beschermen? Kijk dan in onze webshop!

Misschien interessant?