arrow_drop_up arrow_drop_down
16 januari 2020 

Schildersvlies

Bent u bezig met een verf klus? Bij vrijwel elke schilderklus heeft u een schildersvlies nodig. Een schildervlies is een vlies die u op de grond kunt leggen. Deze beschermt de vloer tegen verfspetters, vocht en andere beschadigingen. Zo wel particulieren als schilders maken veelvoudig gebruik van zelfklevende afdekvliezen.

Bescherming is noodzakelijk

In sommige gevallen klinkt bescherming niet zo noodzakelijk. Alleen in de praktijk blijkt dat dit onjuist is. Het beschermen van de vloer bij het schilderen van de muur of plafond is ontzettend belangrijk. Bij veel verfklussen zit gevaar in een klein hoekje, je beschermt de vloer niet alleen op het moment dat je de verf op de muur aanbrengt. Nee je beschermt de vloer tijdens de gehele klus. En dat komt vaker van pas dan u denkt. Denk maar eens aan:

Verf onder de schoenen

Het kan zijn dat er verf zit onder uw schoenen. Op het moment dat u begint te lopen laat u sporen achter. Door de vloer goed af te dekken, laat u wel sporen achter alleen niet op uw mooie vloer.

Vocht en verfreiniger

Voordat je begint is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het reinigen van de muren is daar een onderdeel van. Hier wordt vaak water en verfreiniger voor gebruikt. Zodra je hieraan begint is het slim om het afdekvlies al gelegd te hebben om zo de vloer ook te beschermen tegen water en de verfreiniger.

Voor dat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Marc Zantingh, eigenaar van Allesafdekken.nl en Zantingh Rietdekkers B.V. Met ons Rietdekkers bedrijf zijn wij zelf ook eindgebruiker van dekzeilen en afdek vliezen. Vanuit de praktijk kennen wij zeer goed de voor en nadelen van de verschillende dekzeilen die er op de markt zijn. Deze ervaring willen we met u delen door kwalitatief goede afdek materiaal te bieden.

schildersvlies | vloerbescherming

Voorstrijk

Onbewerkte muren hebben een aanzuigende werking. In dit geval is het slim om voorstrijk aan te brengen. De aanzuigende werking wordt hierdoor verminderd en het zorgt voor een mooi en vlak resultaat. Ook bij het aanbrengen van aanstrijk kunt u druppels achter laten. Om te voorkomen dat uw vloer beschadigd is het raadzaam om bij aanvang een schildersvlies op de grond te leggen.

Roeren

Verf of saus moet ik in veel gevallen geroerd worden met een roerstok. Vaak kies je ervoor om dit te doen in de ruimte waar je aan het schilderen bent. Tijdens het roeren, maar ook na het roeren is het verspreiden van ongewenste verfspetters heel eenvoudig. Zorg er dus voor dat u het roert op een gedeelte waar de vloer goed beschermd is.

Schoonmaken van rollers en kwasten

Bij het schoonmaken van rollers en kwasten komt vaak van alles kijken. Om ervoor te zorgen dat dit niet op de vloer te recht komt is slim om het schoonmaken te doen in een ruimte waar u de vloer goed beschermd hebt, of waar het geen kwaad kan.

Afdekvlies voor schilderklussen

Wilt u graag afdekvlies voor uw schilderklus kopen? Wilt u uw vloer beschermen tegen beschadiging en verfspetters? Dan is het slim om uw vloer te beschermen met een afdekvlies.

Misschien interessant?