arrow_drop_up arrow_drop_down
16 januari 2020 

Traprenovatie

Bent u voornemens om u trap te renoveren? Voldoet de trap niet meer aan uw wensen en bent u van plan hier iets aan te doen? Wensen veranderen uiteraard. Zo zijn er meerdere redenen om een trap te renoveren. Denk aan:

  • De trap is niet meer veilig
  • Inrichting van het huis is veranderd, de trap past niet meer bij het interieur
  • Andere indeling van het huis

Voor dat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Marc Zantingh, eigenaar van Allesafdekken.nl en Zantingh Rietdekkers B.V. Met ons Rietdekkers bedrijf zijn wij zelf ook eindgebruiker van dekzeilen en afdek vliezen. Vanuit de praktijk kennen wij zeer goed de voor en nadelen van de verschillende dekzeilen die er op de markt zijn. Deze ervaring willen we met u delen door kwalitatief goede afdek materiaal te bieden.

vlies voor trap | traprenovatie

 

Er zijn meerdere vormen van traprenovatie. We beschrijven een paar mogelijkheden voor je:

Anti slip strips aanbrengen

Wat je ten aller tijde wilt voorkomen is dat je uitglijdt op de trap. Veel trappen bestaan uit gladde traptreden. Daarom is het verstandig om een anti-slip strip aan te brengen.

Andere trede

Bent u de treden van de trap zat? En wilt u graag een nieuwe look and feel? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar overzettredes. Een overzettrede is een trede die je over de huidige trede zet. Deze zijn vaak te verkrijgen in allerlei verschillende kleuren en materialen.

Rondom de trap

Het uiterlijk van de trap is vaak meer dan alleen de tredes. Denk maar eens de muren en het plafond rondom de trap. Voor een mooi totaal plaatje kan het slim zijn om muren en plafond te voorzien van een nieuwe kleur. Belangrijk is wel dat de trap niet beschadigd of onder de verfspetters komt te zien. Gebruik hiervoor een afdekvlies voor trappen. Deze is gemakkelijk aan te brengen en voorkomt schade aan uw trap.

Leuningen

De leuning van een trap is een essentieel onderdeel. Het zorgt ervoor dat je veiliger naar beneden en boven kunt komen. Zit de leuning los of vindt u de leuning niet meer mooi van kleur? Er zijn tal van leuningen op de markt. Let bij het vervangen van de trapleuning wel goed op eventuele schades rondom de leuning. Bescherm indien nodig de trap met een vlies of afdekzeil.

Verlichting

Het aanbrengen van verlichting in de trap heeft meerdere voordelen. Allereerst is het een stuk veiliger. Zo hoeft u nooit meer in het donker de trap op of af. Daarnaast ziet het er ook nog een gelikt uit. Heeft u een mooie trap en wilt u naderhand verlichting aanbrengen? Ga dan zorgvuldig te werk. Het is zonde als u achteraf schade aan de trap ontdekt.

Afdekvlies voor de trap

Wilt u graag afdekvlies voor de trap kopen? Bent u bezig met traprenovatie of bent u muren aan het schilderen of aan het stucen rondom de trap? Wilt u uw trap optimaal beschermen? Dan is het slim om deze af te dekken met afdekvlies.

Misschien interessant?