arrow_drop_up arrow_drop_down
17 januari 2020 

Lichtgewicht zeil

Bent u opzoek naar een afdekzeil die licht van gewicht is? Bent u het gezeul met zware dekzeilen helemaal zat? Werkt u vaak met kwalitatief goede zeilen maar staat het gewicht van de zeilen u tegen?

Zware dekzeilen

Als u opzoek bent naar een dekzeil dan is het vaak kiezen tussen een kwalitatief goed dekzeil die zwaar is van gewicht of een licht gewicht zeil van mindere kwaliteit. De zware zeilen zijn vaak sterk, stormbestendig en scheuren niet snel. En de licht gewicht zeilen zijn makkelijk te tillen en niet zwaar. Maar zelden zie je de combinatie. Dus een sterk en stevig zeil die niet zwaar is om te tillen!

Voor dat we verder gaan. Wie zijn wij?

Mijn naam is Marc Zantingh, eigenaar van Allesafdekken.nl en Zantingh Rietdekkers B.V. Met ons Rietdekkers bedrijf zijn wij zelf ook eindgebruiker van dekzeilen en afdek vliezen. Vanuit de praktijk kennen wij zeer goed de voor en nadelen van de verschillende dekzeilen die er op de markt zijn. Deze ervaring willen we met u delen door kwalitatief goede afdek materiaal te bieden.

lichtgewicht zeilen

Nadelen van een zwaar dekzeil

Dekzeilen worden overal voor gebruikt. Zowel particulieren als professionals gebruiken zeilen om objecten, vloeren, daken of iets anders mee af te dekken. Het gesleep met de zeilen is vaak een doorn in het oog. Zeker de zeilen met een groot formaat (bijv. 10×12 of 8×12) zijn zwaar van stuk. ¬†Dit is nooit handig, alleen zeker niet wanneer je:

  • Het zeil wil aanbrengen als nooddak
  • Een doorwerktent aan het maken bent
  • Als rietdekbedrijf actief bent
  • De dekzeilen als tussenoplossing wordt gebruikt (voor muren of daken)
  • Het zeil gebruikt wordt als onderdak

Wat je vaak ziet bij dekzeilen die niet zwaar zijn is dat de kwaliteit dus minder is. Dus bij een stevige storm of een kleine scheur is de kans groot dat het dekzeil kapotgaat. Niet echt een situatie die je wenst. Zeker niet wanneer je jouw gasten droog wilt houden, je huis droog wilt houden of wanneer je waardevolle spullen wilt beschermen tegen water en vuil.

Afdekzeilen: licht van gewicht + sterk van kwaliteit

Tegenwoordig zijn er afdekzeilen op de markt die licht van gewicht zijn en sterk van kwaliteit. Deze dekkleden kunt u vinden in ons assortiment. Qua gewicht zijn deze dekzeilen te vergelijken met welbekende gekleurde bouwzeilen. Maar qua sterkte en weerbaarheid zijn ze een stuk sterker. Dit komt omdat de dekzeilen in ons assortiment gewapend zijn. Dit maakt het dekzeil velenmalen sterker. Dat de zeilen sterk zijn blijkt wel uit de test die we vrij recent hebben uitgevoerd. We maakten een klein scheurtje in het zeil en hangen er 400kg aan. Zelfs met dit gewicht aan het dekzeil scheurde het niet verder.

Dekzeilen kopen

Zoekt u een kwalitatief goed dekzeil die licht van gewicht is? Wilt u niet te zwaar tillen maar er toch zeker van zijn dat de dekzeilen niet snel scheuren? In ons assortiment vindt u verschillende afmetingen dekzeilen die voldoen aan deze wens.

Misschien interessant?