arrow_drop_up arrow_drop_down
9 januari 2020 

Afdekzeil inkorten en op maat maken

Een afdekzeil inkorten of een afdekzeil op maat maken? Wij krijgen veel vragen over het inkorten of op maat maken van een afdekzeil. In dit artikel behandelen we dat onderwerpen.

Afdekzeil op maat

Vrijwel niets wat je wilt afdekken heeft dezelfde afmeting. Dat is ook de reden waarom veel mensen opzoek zijn naar een afdekzeil op maat. Nadeel van een afdekzeil op maat is dat de prijzen vaak duurder uitvallen en de levering langer op zich laat wachten.

Inkorten en op maat maken

Een andere optie is om een gekocht afdekzeil op maat te knippen. Wij krijgen regelmatig de vraag: “als ik het afdekzeil inkort, gaat dit dan ten koste van de kwaliteit?” Een vraag die zeer terecht is. Dat is namelijk sterk afhankelijk van het type afdekzeil wat je in huis hebt. Bij sommige afdekzeilen gaat het niet ten koste van de kwaliteit. Maar bij andere dekzeilen weer wel.

Kent u de gekleurde bouwmarkt zeilen? Vaak zijn deze oranje, blauw of groen van kleur. Als u deze op maat knipt of snijdt gaan ze rafelen. Als ze eenmaal gerafeld zijn is de sterkte van het zeil drastisch afgenomen. De kans dat ze vanuit daar verder scheuren is zeer aanzienlijk.

Bij een gewapend dekzeil ligt dit heel anders. Daar blijft de sterkte gewaarborgd. Dus bent u van plan om een afdekzeil op maat te knippen? Zoek dan naar een sterk en gewapend afdekzeil.

Sterk en gewapend afdekzeil kopen

Bent u opzoek naar een sterk en gewapend afdekzeil? Wij testen onze afdekzeilen met 400 kg. Zelfs met een scheur in het dekzeil scheurt het dekzeil niet verder. Het op maat maken van onze dekzeilen gaat dan ook niet ten koste van de kwaliteit.

Misschien interessant?